Email

Vraag (Max lengte 255)

Winkelsysteem

Boekhoudsysteem

Licentiesleutel

Vul deze code in (beveiliging / captcha):

Blog

Lezen

Tien tips voor webwinkeliers

Bijna alle webwinkeliers dienen BTW af te dragen en/of inkomsten- of vennootschaps-belasting op te geven. De BTW regelgeving voor webwinkels is complex en iedere webwinkel software heeft haar eigen (on)mogelijkheden om de btw goed te administreren. In de prak-tijk zien wij veel mis gaan en daarom hebben we de volgende 10 tips voor webwinkeliers.

Gepubliceerd op 28 nov 2019, aangepast dec 2021
Lezen

Is alles goed doorgezet?

Een belangrijke vraag die accountants stellen betreft de correctheid en volledigheid van de administratie. Correctheid betekent dat een verkoop in de webwinkel of kassa correct geadministreerd wordt in de boekhouding. Volledigheid betekent dat iedere verkoop in de boekhouding geadministreerd wordt. Hoe kan een koppeling hierbij helpen?

Gepubliceerd op 15 jul 2019, 2019, aangepast dec 2021
Lezen

Verkopen registreren of alleen betalingen boeken?

Iedere maand ontvang je als webwinkelier van je Payment Service Provider het geld van je verkopen uit je webwinkel. Volstaat het om dat bedrag te boeken, of moeten alle individuele verkopen geboekt worden?

Gepubliceerd op 20 maart 2018
Lezen

Afletteren voor de webwinkelier

Een aflaat is volgens Wikipedia een kwijtschelding voor God van tijdelijke straffen (penitentie) voor zonden die, wat de schuld betreft, reeds vergeven waren. Bij boekhouden kennen we het begrip 'afletteren', een soort positieve aflaat, want we hebben 'geld en omzet' ipv 'straf en zonde'.

Gepubliceerd op 13 november 2017, aangepast dec 2021
Lezen

In theorie, zijn theorie & praktijk gelijk. In praktijk niet

We deden mee met de Accountancy ICT Award maar helaas, we zaten niet bij de top 3 genomineerden. Jammer? Ja en nee, want de jury heeft mooie feedback gegeven waar we blij mee zijn. De feedback benadrukt het belang van standaardisatie en geeft tegelijkertijd een compliment over de praktijk. Dus dank, jury van de Accountancy ICT Award.

Gepubliceerd op 3 november 2017
Lezen

Hoe richt je webwinkel en boekhoudsysteem in?

In de webwinkel wordt veel verkocht maar, helaas, het bijwerken van die verkopen in de financiele administratie kost veel tijd. Je doet het allemaal handmatig, per week of zelfs iedere dag. En nu blijkt er een koppeling te zijn die dat allemaal doet. Ideaal! Niks geen overtik werk meer. Automatische uitsplitsing naar BTW tarieven en afhandeling ICP. Het wordt voor je gedaan. Maar ... zijn de webwinkel en boekhoudsysteem wel geschikt om te koppelen? Hoe moet je de webwinkel en het boekhoudsysteem inrichten?

Gepubliceerd op 10 juli 2017
Lezen

BTW in je WooCommerce webwinkel

WooCommerce is een van de meest populaire webwinkels. WooCommerce is een plugin die van je WordPress website een webwinkel maakt. Je hebt de voordelen van de layout en plugins van WordPress en de voordelen van de verkoop-functies van WooCommerce. Hoewel er fantastische blogs zijn wat er allemaal kan, ontbreekt het soms aan praktische tips, zoals bijvoorbeeld het inrichten van je BTW in je WooCommerce winkel.

Gepubliceerd op 31 januari 2017
Lezen

10 redenen je webwinkel / boekhouding te koppelen

Na 2 jaar maken we de balans op. Waarom koppelen webwinkeliers hun webwinkel met hun boekhouding? Eind 2014 is webwinkelfacturen.nl begonnen met het koppelen van webwinkels aan de boekhouding. Onze motivatie “dan hoef je niet meer over te typen” blijkt aan te slaan. Er blijken nog meer redenen te zijn.

Gepubliceerd op 27 november 2016
Lezen

De top 3 administratieve fouten in de webwinkel

Je hebt al een tijdje gewerkt met een automatische koppeling tussen je webwinkel en je boekhoudsysteem. En je bent er blij mee. De koppeling bespaart je veel tijd, want hij zet de meeste bestellingen gewoon over. Die bestellingen hoef je dus niet meer handmatig over te zetten naar je boekhoudsysteem.

Gepubliceerd op 4 oktober 2016
Lezen

Waarom webwinkels anders zijn voor de accountant

De financiële administratie van een webwinkel is complex – zelfs van een kleine. Door webwinkelbestellingen automatisch door te zetten naar de online boekhouding kun je een hoop problemen voorkomen. In dit artikel gaan we in op de verschillen tussen web-winkels en gewone winkels en laten we zien hoe automatisch boeken in zijn werk gaat.

Gepubliceerd op 6 mei 2016
Lezen

5 Tips voor de BTW tarieven in je webwinkel

Steeds meer webwinkeliers willen hun webwinkel aan hun online boekhouding koppelen. Zo’n koppeling bespaart veel tijd en voorkomt fouten. Als koppeling leverancier proberen wij het leggen van de koppelingen zo eenvoudig mogelijk te maken. We gaan er daarbij vanuit dat je webwinkel goed ingericht is, ook wat betreft de BTW tarieven.

Gepubliceerd op 20 februari 2016
Lezen

Hoe uniek is jouw webwinkel mbt koppelen?

Je ziet het overal: Enthousiaste webwinkeliers die opgelucht ademhalen nu ze hun webwinkel automatisch aan hun online boekhoudpakket hebben gekoppeld. Want zij hoeven niet langer ’s avonds hun bestellingen via een CSV te exporteren, te importeren of over te tikken in hun boekhouding. En eigenlijk is dat ook precies wat jij wilt. Toch heb je de verlossende koppeling nog niet geïnstalleerd. Want: de koppeling is een standaardproduct en jouw webwinkel is uniek. Dat gaat nooit werken. Toch?

Gepubliceerd op 20 februari 2016
Lezen

Migreren van oude bestellingen? Dit zijn de tips!

Gelukkig!! Je hoeft niet meer iedere avond je bestellingen vanuit je webwinkel over te tikken in je boekhoudsysteem. Dat kan tegenwoordig automatisch met een koppeling en dat scheelt tijd. Maar wat doe je met al die bestellingen die al in je webwinkel stonden voordat je met de koppeling aan de slag ging?

Gepubliceerd op 1 mei 2015
Lezen

Dat zoeken we even op ....

Een klant belt met een vraag over zijn factuur. Dan wilt u zijn vraag meteen kunnen beantwoorden. Dat is immers efficiënt voor uzelf en u levert goede service aan uw klant. Maar kunt u in een paar klikken bij de juiste gegevens komen? Of moet u gaan zoeken in uw e-mails en op uw computer naar de factuur? Zonde van uw tijd én die van uw klant.

Gepubliceerd op 20 maart 2015
Lezen

Cent afrondingsverschillen in je webwinkelfacturen

Als webwinkelier kom je het regelmatig tegen: facturen kloppen niet. Eerst denk je nog aan een misverstand, maar al snel kom je erachter dat het probleem zit in het afronden van de BTW. De fout laten is geen optie: 'Dan lijkt het net alsof ik niet kan rekenen', zei een webwinkelier. Hoe zit dat met die afrondingsverschillen en wat je kun je eraan doen?

Gepubliceerd op 1 maart 2015
Lezen

Factureren vanuit je webwinkel of boekhouding?

De populariteit van online winkelen groeit nog steeds. Webwinkels zijn dus 'hot and happening'! Maar als het op de administratie aankomt, ben je als webwinkelier net als een 'gewone ondernemer': Je moet je facturenadministratie op orde hebben en belasting betalen. Doe je dat efficiënt, dan kun je veel tijdwinst boeken. Juist als webwinkelier!

Gepubliceerd op 10 februari 2015
Lezen

In de aanbieding!

In deze tijd van het jaar besteden consumenten meer geld dan in de rest van het jaar. In de slag om de klant rollen veel webwinkeliers over elkaar heen met mooie kortingsacties. Fijn voor uw klanten, maar het kan ingewikkelde problemen opleveren in uw administratie.

Gepubliceerd op 20 november 2014
Lezen

Wanneer maak je als webwinkelier een factuur?

Als webwinkelier wil je je producten verkopen. Je wilt goede service verlenen en van iedere klant een tevreden klant maken. Dan zit je niet te wachten op onnodig veel admini-stratieve rompslomp. Met wat handigheidjes kun je jezelf veel werk besparen. Bij-voorbeeld door op het juiste moment je facturen aan te maken. Dat scheelt tijd én geld.

Gepubliceerd op 10 oktober 2014